23. mai 2008

kastmine

tere!

1) asjalood on jõudnud niikaugele, et külm võttis mul umbes 70% noortest võrsetest. kinnikatmisest tolku polnud.
2) teiseks tahaks küsida, kui tihti tuleks kasta kui on kuivad ja soojad ilmad??? kui tihti tuleks siis kasta kui on öökülmad. teada tõde on ka see, et liiga palju head pole ka hea!!!

2 kommentaari:

Viinamari ütles ...

Kristo! Öökülm tegi sel kevadel palju pahandust ka meil. Hullu pole kui taimedel on puitunud osad. Sealt tulevad varupungadest uued rohtsed võrsed. Esimesel suvel võiks natukene taimi kasta kui on näha, et nad lähevad longu. Kui istik on tugev ja suur, siis üritaks mitte kasta, sest viinamari ajab siis juure aina sügavamale. Kuivuse vastu võiks kasutada näiteks niidetud muru või muud multshi, see hoiab pinna natuke niiskema. Samuti võib juurte ümbert pinda natuke kobestada, kui on liiga savine pinnas. Edu sulle viinamäe rajamisel;)

Jaan ütles ...

Sel kevadel ja eelmisel aastal istutatud taimi kaitseb hävimast ülesmuldamine. Sügavamale istutatud taimed taastuvad igasuguse kahjustuse korral paremini. See kõik on võimalik korgistunud okstega (vanemate)istikute korral.

Lehtedega korgistumata koorega nõuistikute istutamisega ei tule kiirustada. Neid võib kasvatada kui toataimi aknalaual või kasvuhoones ja avamaale istutada alles juuni alguses kui öökülmaoht möödunud.