30. juuli 2008

ümberistutamine

Tere!

Ämm, isutas kevadel oma seitsme aastased viinapuud ümber. Seitsmest kaks on kindlasti välja läinud. Neli puud on tänaseks ajanud ainult väikesed pungad. Üks ilusad suured lehed. Need pungad tulid juba kevadel, kuid siiani pole lehtedeks arenenud. Kas needki on välja läinud? On ju teised rohelised, mitte kolletunud. Või mida arvata üldse sellistest taimedest? Kas on surnud puud või mitte?

3 kommentaari:

Jaan ütles ...

Vanemal viinapuu väljakaevamisel jäävad temale vajalikud imijuured mulda. Selleks, et taim taastuks, tuleb istutada sügavamale. Enamasti arenevad siis uued lisajuured.
Tänavu juurdusid paljasjuursed istikud millegipärast kehvasti. Vaevalt, et seni võrset mitte andnud istikud ületalve elavad. Sellegipoolest pole mõtet neid enne kevadet välja kiskuda.

Felix Buschmann ütles ...

minul on reeglina ümberistustamise kogemus negatiivne, kui siis kevadel
ja nii nagu Jaan kommenteeris.

Viinamari ütles ...

Sain varakevadel jaanilt ühe vana ja vigase Mitshurinetsi ja nudisin ta kõigepealt ära, siis istutasin sügavamale. Alguses lasi ka oma pungad närbuda, aga siis äkki, juuli kuus tulid ilusad lehed ja hakkas jälle elama.

istutada tuleb sügavamale, juuri tuleb lõigata, samuti võiks pügada taime ennas. Siis las ta kogub ennast ja võib olla ka vindub üks suvi, see-eest kasvatab juurt. Mul on taimi, mis on tulnud alles teisel aastal välja, s.h. mõned Jaani paljasjuursed istikud aastast 2006..;)