12. märts 2008

Mida on veini tootmiseks vaja?

Olen püüdnud veidi uurida , milliseid toiminguid on vaja teha , et saaks ametlikult veini toota ja müüa. Siin püüan nüüd jõudumööda seda kirja panna . Ootan igasugu vihjeid , et lõpuks saaks ühe korraliku õpetuse kirja .
Tootmine peab vastama eeskirjadele . Need on saadaval Veterinaar- ja Toiduameti koduleheküljel. http://www.vet.agri.ee/
Sealt tuleb leida Toidukontrolli alt Ettevõtete tunnustamine . Ja seal on kõik kirjas. Aga tegelikult on alustuseks soovitav pöörduda kohaliku Veterinaar- ja Toiduameti spetsialisti poole ja katsuda nõudmiste suhtes selgust saada. Enne ei ole mõtet oma pruulikoda sisustada , kui selgust majas pole .
Veini tootja peab olema aktsiisilao pidaja . See , et seda maksu maksma pääseks , eeldab enne suurt tööd .
http://www.emta.ee/public/aktsiisladude_nouded1.pdf
Sellel on kirjas nõuded aksiisilaole , raamatupidamisele jne.
Maksu- ja Tolliameti kodulehel
http://www.emta.ee/
on väga palju huvitavat lugemisvara. Vaadata Ärikliendile ja Aktsiisid .
Veini tootja peab olema kantud Äriregistrisse ja Majandustegevuse Registrisse.
Tootetud vein tuleb kanda alkoholiregistrisse .
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=770378
On kirjas Alkokoholiregistrisse registrikande tegemise nõuded.
Alkoholiregister on Veterinaar ja toiduameti juures.
Valmistatud vein peab läbima ka analüüsi .
http://ec.europa.eu/agriculture/markets/wine/lists/10_en.pdf
Siin on kõik laborid kirjas
Ühte ma arvan , et Maksuametisse ja Vet-ja Toiduametisse on ilmselt kasulik ise kohale minna ning teadjal inimesel nööbist kinni võtta...

Kommentaare ei ole: