27. mai 2008

REIS

Tere!

Mõni õhtu tagasi tekkis mul suur huvi reisida kuhugi suurde veini mõisa. Kui paljud teist on käinud suurtes veinikeldrites maailma tasemel veine mekkimas??? Kui paljudel on plaan kuhugi minna? Olgu siis riigiks Tsiili, Gruusia, Prantsusmaa, Saksamaa jne jne jne.

25. mai 2008

kastmine ja külm

Ma olen vähake asja uurinud ja tellisin ka endale ära POWER NET vihmutid. Tartu juures on firma Water Boys System OÜ. Pealik on Rando Värnik , kes on ka samal ajal ka Maaülikoolis ja üks marjakasvatajate eestvedaja Eestis.
http://www.wbs.ee/vaikevihmutid.html
Seal on ka minu tellitud mudel näha.
Külma eest kaitsmiseks peab vihmuti andma hästi peeneid veepiisku ja nii pidi ära kaitsma kuni -7 kraadi kahjustused. Muidugi on eelduseks mingi veekogu olemasolu. Ja Saaremaal on sellega vist nagu nigelad lood.
Trassi toru on juba paigas ja päris tavaline Metabo kastmispump on tiigi kaldal. Need liitrid ja bar-id peaks nagu sobima . 10 vihmutit katab minu praeguse istandiku ära.
Praegu nagu ei luba enam öökülmi aga iial ei või teada. See külm võib ka siis veel tulla , kui viinamari õitseb.
Kui kohal on ja asi töötab , annan teada.

23. mai 2008

kastmine

tere!

1) asjalood on jõudnud niikaugele, et külm võttis mul umbes 70% noortest võrsetest. kinnikatmisest tolku polnud.
2) teiseks tahaks küsida, kui tihti tuleks kasta kui on kuivad ja soojad ilmad??? kui tihti tuleks siis kasta kui on öökülmad. teada tõde on ka see, et liiga palju head pole ka hea!!!

21. mai 2008

Rondo vein muutkui elab!



Eile tõstsin veinitünni keldrist välja ja valasin jälle ümber. Mahuti seintel oli paks siilisarnane okkaline kiht sadet ja põhjas oli ka nii mõndagi. Osa oli ehk ka veinikivi . Kui nii edasi läheb , ei saa see vein enne aastat pudeliküpseks. Mis muud , kui panin ta uues tünnis jahedasse tagasi.

8. mai 2008

Öökülm???

Eile aiamaal oma taimi silitatdes avastasin, et ühel Rondol olid lehed mustjas pruuniks tõmmanud! Kas kardetud öökülm näpsas ära??? Ootan arvamusi, ettepanekuid jne.

Tänades!
Kristo.

4. mai 2008

Kui ikka on soe !



On jah suur hirm öökülmade suhtes aga kui on ikka nii soe , et öösel on ka 10 kraadi ja päeval üle 20 , siis ei pane pungade puhkemist mitte mingi pritsimisega seisma. Nüüd ei jää muud üle , kui vajadusel:
plaan a: lõkked
plaan b: öökülma hommikul lihsalt kasta , pumbata tiigist vett ja piserdada üle istaniku.
Minul on Rondod igatahes sellises arenguastmes.
Jaak

3. mai 2008

Juha Rondo vein 2006

Juha Karvonen oli 2. mail Räpinas. Juttu oli tema poolt 2006. aasta Räpina viinamarjadest tehtud veinidest. Ise hindab neist 'Rondo' veini. Mul on sellest partiist alles üks Uku villitud pudel. Välimus pole hea. Palju sadet ja Juha arvates veinikivi. Millised on Uku arvamused selle veini kohta ?

2. mai 2008

Mullas





Eile saime ilusti oma 20 taimega mulda. tehtud sai hoole ja armastusega. terve päev läks ära. Jaagu käest tahaks küsida, et kui alustasid 10 taimega....mitu neist esimese hooga välja läks? Mul hirm, et teen midagi valesti ja kaotused suured. aga eks aeg näitab.